11 Ağustos 2019 Pazar

zebra kek tarifi denenmiş

Zebra Kek Tarifi Yapılışı Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonradan süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün (yani 3 yemek kaşığı kakaolu, üç yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken fasıla vermeyin. Aşağıda aşama aşama resimler eklenmiştir oradan inceleyebilirsiniz. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin. Dilimlendiğinde  yemek tarifleri birçok dikkat çekici bir görüntü ortaya çıkıyor… Afiyet olsun.. Zebra kek tarifi püf noktaları nelerdir? Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir.

Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpmalısınız. Kekinizi pişireceğiniz kabı sıvıyağ ile yağladığınız da hamurunuz daha kolay yayılacaktır. Kekinizi fırına koyduktan sonraki 15-20 dakika fırının kapağını açmamalısınız. Kekinizin pişip pişmediğini kürdan testi ile anlayabilirsiniz. Kekinizi tercihe bağlı olarak borcamda da pişirebilirsiniz. Harcınızın tamamını kalıba koyduktan daha sonra kürdan ile şekiller verebilirsiniz. Zebra kek kaç kalori? 1 dilim zebra kek yaklaşık olarak 356 kaloriye denk gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder