1 Haziran 2019 Cumartesi

selülit masajı yapan yerler ankara

Selülit, bağ dokusu yangısı şekilde tanımlanan, metabolik bozukluktur. Deri altında yağ hücrelerinin kontrolsüz birikmesi ve kimi alanlarda kan dolaşımının bozulması selülit oluşmasına sebep olur. Sorun ilerledikçe deride çöküntü ve portakal kabuğu görünümü oluşur. Kadınların çok maruz kaldığı selülitin hareketsiz yaşam, yanlış beslenme, hormonal problemler ve ırsi bu gibi çok nedeni vardır. Şişmanlarda görülme sıklığı çok bulunduğu düşünülse de gerçekte şişmanlıkla selülitin alakası yoktur. Selülit şişmanlarda görüldüğü kadar zayıflarda da görülür. Kalça, baldır, üst bacak gibi sahalarda görülür. Gebelik ve menopoz dönemlerinde mevcut olan selülitlerde artış gözlemlenebilir.
BÖLÜM 1
Selülit Çeşitleri

1.Tip Selülit: Selülitin başlangıç aşamasıdır. Daha aşırı kilo sıkıntısı yaşayan şahısda görülen tipte sorunlu bölge elle sıkıldığında ciltte yumrular fark edilir. Selülit bina olarak yumuşak ve kaygandır. Başlangıç aşaması bulunduğu için kolay tedaviler ile denetim altına alınabilir.

2.Tip Selülit: Genelde varisle bir arada görülür. Hormonal sorunlar, stres benzeri durumlar tetikler. Kadınların devasa kısmında görülen selülit çeşididir. Bacaklardaki kılcal damarlar yoğun şekilde belirgindir. Egzersiz, yürüyüş, dengeli beslenme, mezoterapi bunun gibi tedavi yöntemleriyle tedavi edilebilir.

3.Tip Selülit: Yumuşak doku süre ilerledikçe nödülleşerek sertleşir. Kilo sorunu olmayan aktif kadınlarda dahi görülebilir. Tedavide özel geliştirilmiş kremlerle masaj, mezoterapi bunun gibi metodlar kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder